Net Dekorasyon

USG Taş Yünü
Taş Yünü
Alçıpan Asma Tavan
Alçıpan Bölme Duvar
Alçıpan Duvar Giydirme
Net Dekorasyon
Taş yünü demonte sökülüp takılabilir . Tavanlar için estetik çözüm . Boyanabilir , yıkanabilir .
USG Taş Yünü Alçıpan Asma Tavan Alçıpan Bölme Duvar Alçıpan Duvar Giydirme Net Dekorasyon

Ana Sayfa - Taş Yünü - Asma Tavan - Duvar Giydirme - Bölme Duvar - Referanslarımız - Net Dekorasyon - İrtibat

 

Alçıpan Nedir ? 
Alçıpan, ortası alçı, iki yüzü karton kaplı, seri olarak, standart veya özel boyutlarda ve belli normlarda üretilen düzgün yüzeyli plakalardır. Alçıpan, dış duvarları bitmiş binaların içinde, yerden duvara kadar her alanda kullanılabilmektedir. Alçıpan ile asma tavan, bölme duvar, kuru sıva ve kuru yer döşemesi uygulamaları yapılmaktadır.
 Neden Alçıpan®?
* Alçıpan' ın ph değeri insan vücuduyla aynıdır; bakteri üretmez.
* Alçıpan yangına dayanıklıdır. Tek kaplama yapılarak oluşturulan 7.5cm genişliğindeki en basit Alçıpan duvar, yangına 30dk. dayanıklıdır.
* Alçıpan esnektir. Deprem sarsıntılarında esneyebilen yapısı sayesinde patlamaz ve yıkılmaz.
* Alçıpan hafiftir, 1m boyaya hazır Alçıpan bölme duvar tuğla duvardan 9 kat daha hafiftir. Bu depremden daha az etkilenmesi anlamına gelmektedir.
* Alçıpan mükemmel ses ve ısı yalıtımı sağlar, istediğiniz yalıtım değerlerini söyleyin, size en uygun Knauf Alçıpan Sistemi'ni önerelim!
* Alçıpan ile eviniz nefes alır. Alçıpan içerisinde bulunan su moleküllerini bulunduğu ortamın nemi azaldığında ortama geri verir, ortamdaki nem fazlalaştığında kendi bünyesine hapseder, kısacası ortamın nemini dengeler.
* Alçıpan Bölme Duvarlar yer kaybına yol açmaz; minimum 7.5 cm duvar kalınlığı ile düzgün bir duvar elde edersiniz.
* Alçıpan ile oluşturduğunuz bir duvarı istediğiniz zaman kolaylıkla demonte edebilir, böylece mekanınızı genişletebilir veya küçültebilirsiniz.
* Hızlı ve kolay montaj sayesinde işçilikten ve zamandan tasarruf edersiniz.
 Alçıpan®'ın Dünyadaki Kullanımı
İyi bir yapı, depreme ve yangına dayanıklı, ses ve ısı yalıtımı kurallarına uygun olarak yapılmış, işlevsellikle konforu uyum içinde bağdaştıran, içinde huzurlu ve güvenle yaşayabileceğimiz bir mekandır. Gelişmiş ülkelerdeki çağdaş konutların yapılanmasına bakıldığında hafif çelik ve ahşap konstrüksiyonlu yapılanmaya gidildiği gözlenmektedir. Betonarme kolonlar, kirişler, tünel kalıp, hafif çelik ve ahşap konstrüksiyonlu yapı sistemine en uygun iç kaplama malzemesi Alçıpan' dır. Alçıpan, iskeleti sağlam ve doğru inşa edilen binalara esneklik ve hafiflik getirir.
 Dünyada alçıpan tüketimine bakıldığında;
· Japonya'da kişi başına düşen Alçıpan kullanımı: 4.5 m
· A.B.D.' de kişi başına düşen Alçıpan kullanımı: 10.2 m
· İsveç'te kişi başına düşen Alçıpan kullanımı: 6 m
· Diğer AB üyesi ülkelerde 1 - 2 m dir.
Türkiye gibi % 92si deprem kuşağında olan bir ülkede ise ne yazık ki Alçıpan kullanımı kişi başına yaklaşık 0.3 m düzeyindedir. Gelişmiş ülkelerde çağdaş yapılanma deyince ilk akla gelen malzemelerden biri olan Alçıpan Türkiye'de gerçek pazarına henüz ulaşamamıştır. Bugüne kadar büyük prestijli binalarda, ticari ve sanayi yapılarda kullanılan Alçıpan, konutlarımıza yeni yeni girebilmiştir.
 Alçıpan® Üretimi
Alçıpan üretmek amacıyla kalsine edilen alçı taşı ( baz alçı ), üretilmek istenen Alçıpan cinsine göre gereken miktarda miksere gönderilir. Bu işlemle eş zamanlı olarak gerekli kimyasallar da sisteme verilir. Mikserde suyla karışan ve gevşek bir harç haline gelen alçı karışımı, yürümekte olan bandın üstüne serilmiş kartonun üzerine püskürtülür. ( Üzerine harç püskürtülen karton açık renkte olup üzerine işlem yapılan bilen yüzdür.) Aynı anda üstten gelen kartonla formasyon presinin altına giren Alçıpan, pahlı ve ya pahsız olarak şekillendirilir.
Bandın üzerinde hareket halinde olan Alçıpan belli bir noktada donmaya başlar. Üzerine cinsi, üretim tarihi gibi gerekli bilgiler yazıldıktan sonra makasta istenilen boyda kesilir.
İşlem yapılan yüzün rulolarda zedelenmemesi için ters yüz edilir ve yürüyen bantlar vasıtasıyla fırına gönderilir.
Bant üzerinde donan Alçıpan'ın içindeki su ve alçının reaksiyonu tamamlanmıştır. Fırında ise fazla miktarda bulunan su buharlaştırılır. Fırından çıkan Alçıpan'ın kenarları tıraşlandıktan sonra üretim cinsine göre belirlenen adette istiflenir. Aşağıda belirtilen şekilde paketlendikten sonra satışa hazır hale gelir.
 Taşınması
Alçıpan, elde taşınırken uzun kenarı yere paralel olarak, her iki ucundan tutularak taşınmalıdır.
 İstiflenmesi
Deformasyonu önlemek için Alçıpan'lar ahşap ve ya Alçıpan'dan kesilmiş takozlar üzerinde yatay olarak istiflenmeli, takoz ölçüleri aynı, aralıkları ise 50 cm' yi geçmemelidir.
 Depolanması
Alçıpan, kapalı ve kuru bir yerde depolanmalıdır. Açık alanda depolama zorunluluğu varsa, tabandan yükseltilmiş ve yerle ilişkisinin kesilmiş, üzerinin iyice örtülmüş olması gereklidir.
Depolama sırasında ıslanmış Alçıpan ile iyi çalışılmaz. Islanmış Alçıpan' ları yeniden kullanabilmek kuru ve iyi havalandırılan bir ortamda tamamen kurumasını bekleyerek mümkündür. Islanmış Alçıpan' ların, normal ve yangına dayanıklı çeşitleri 70 saat, suya dayanıklı çeşidi 15 saat sonra yeniden kullanılabilir.
 Paketlenmesi
12.5 mm kalınlıkta 3 m boya kadar 50 adet ( 1 palet )
12.5 mm kalınlıkta 3 m' den daha büyük boylarda 30 adet ( 1 palet )
9.5 mm kalınlıkta 3 m boya kadar 60 adet ( 1 palet )
9.5 mm kalınlıkta 3 m' den daha büyük boylarda 30 adet ( 1 palet )
Herform Alçıpan 6 mm kalınlıkta 60 adet ( 1 palet )
Herkül Alçıpan 18 mm kalınlıkta 30 adet ( 1 palet )
Akustik Alçıpan ve Karolam Alçıpan 9.5 mm kalınlıkta 10 adet ( 1 palet )
Alçıpanlar kapalı alanda bulunduğunda üst üste 6 palet istiflenebilmekte, açık alanda ya da zeminin düz olmadığı yerlerde ise bu sayı 5'e düşmektedir.
Alçıpanlar açık alanda ise üzerine önce naylon daha sonra da branda örtülmeli arada hava boşluğu bırakılmak koşuluyla korunmalıdır.
 Kesilmesi
Üretim sırasında Alçıpan yazısı basılan yüz,arka yüzdür. Alçıpan' ların ön yüzündeki karton maket bıçağı ile kesilir. Bıçak kartonu tamamen kesip alçı yüzeye temas etmelidir.
Kesme işlemi hassas ölçü ile yapılıyorsa tahta marangoz metresi kılavuz olarak kullanılır.
Kesim yapılan yüzeyin üstte olması kaydıyla Alçıpan kesim yerinden el darbesiyle kırılır.
Alçıpan ters çevrilerek arka karton bağlantısı maket bıçağı ile kesilir. Kesilecek parçalar köşeli ve şekilli ise, köşeli ve ya şekilli kesimleri işaretleme işleminden sonra ince dişli testere ileyapmanız gerekmektedir. Bu durumda maket bıçağı kullanımı pratik olmayabilir.
Buat delikleri elektrikli delik testeresiyle ve ya bir matkaba takılmış hazır buat testereleri ile yapılabilmektedir.
 .

 


 

 

Ana Sayfa - Taş Yünü - Asma Tavan - Duvar Giydirme - Bölme Duvar - Referanslarımız - Net Dekorasyon - İrtibat



Referanslarımız : Türkiye Finans , Hes Kablo , Gap Güneydoğu Tekstil , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği , Çalık Holding , Boypaş , İstikbal vs diğerleri ... Onlar bizi tercih etti !

Türkiye Finans  Armada   Türkiye Odalar Borsalar Birliği  Gap Tekstil  Hes Kablo

Boypaş  Çalık Holding  İstikbal

Net dekorasyon 2005 © netdekorasyon.com un tüm hakları Net Dekorasyon Limited Şirketine aittir . 7the24 / GencTR
Valid HTML 4.01 Transitional - Valid CSS! -